1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak odbytnicy z przerzutami |
asia 1975
Odpowiedzi: 68
Wyświetleń: 32722
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-11-05, 12:16 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami |
Aneta-Livia nie wiem czy akurat odpowiem ci prawidłowo na Twoje pytanie, ale wydaje mi się , że guz odbytu może się powiększać i wówczas może wyglądać tak , że jest na zewnątrz. Sama widziałam kobietkę na oddziale hospicjum i rozmawiałam z nią . Ona miała na początku nowotwór jelita grubego a potem przerzut na odbytnicę i guz w odbytnicy był po prostu olbrzymi w każdym razie wielkości dłoni dorosłego człowieka a więc już widoczny z daleka, zwłaszcza , że była ona bardzo chuda i tylko ten guz z tyłu powodował , że zwracała na siebie uwagę, niestety ta kobietka wkrótce zmarła .
Nie wiem , może na Twoje pytanie odpowiedziałam błędnie ale mówię to co widziałam osobiście i o czym rozmawiałam z Tą chorą kobietką w hospicjum to tak to wyglądało jakby był on na zewnątrz. |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-21, 04:52 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami |
Wiem ,że jest ciężko...
|
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-20, 20:46 Temat: Rak odbytnicy z przerzutami |
Według mnie jest jednak niestety progresja |
|
|